ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΑΝΙΑ ΤΟ AEGEAN 600 ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΑ ΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΓΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - Aegean 600 race in Greece

0


 

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών θα δοθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 η εκκίνηση του AEGEAN 600 (5-13 Ιουλίου), που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), με συνδιοργανωτή την Olympic Marine και με την υποστήριξη ωρολογιών Rolex.


Πρόκειται για μεγάλο θαλάσσιο αγώνα 600 ναυτικών μιλίων (965 χιλιομέτρων), που θα οργώσει, κυριολεκτικά, το πανέμορφο και μοναδικό Αιγαίο, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα!


70 ΣΚΑΦΗ



Οι συμμετοχές ανέρχονται σε 70 σκάφη, μεταξύ των οποίων τα διασημότερα ιστιοπλοϊκά όλου του κόσμου. Όπως το εντυπωσιακό LUCKY (πρώην Rambler 88) του Αμερικανού Bryon Ehrhart, αλλά και τα τρία Volvo (δύο 70 και ένα 65 ποδών). Μάλιστα το ένα Volvo Open 70 (πρώην I Love Poland), ανήκει πλέον στον ιδιοκτήτη της Olympic Marine Γιώργο Προκοπίου ενώ το άλλο παρόμοιο σκάφος L4/TRIFORK (πρώην Ericsson 4), είναι ιδιοκτησίας του Ολλανδού επιχειρηματία Joern Larsen με κυβερνήτη τον Δανό νικητή αγώνων Maxi Jens Dolmer, που έχει μεταξύ άλλων κερδίσει και το Volvo Ocean Race του 2008-2009. Τα παραπάνω σκάφη αλλά και το Botin 56 BLACK PEARL του Αυστριακού Stefan Jentzsch και τα δύο MOD 70 trimaran, το ARGO του Αμερικανού Jason Carroll και το «αδελφό σκάφος» ZOULOU από τη Γαλλία - με κυβερνήτη τον πολύ έμπειρο και διακεκριμένο σε αγώνες πολύγαστρων σκαφών Erik Maris.

Από τα 70 σκάφη, τα 25 είναι ξένα, προβάλοντας έτσι την Ελλάδα παντού.


ΕΠΑΘΛΟ


Στόχος των κυβερνητών είναι να αποκτήσουν το βαρύτιμο έπαθλο, πιστό ασημένιο αντίγραφο του αττικού κρατήρα του 5ου π.Χ. αιώνα αλλά και να καταρρίψουν το ρεκόρ της διαδρομής που είναι 45 ώρες, 5 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα, που κατέχει το σκάφος LEOPARD 3 από το 2023. Αλλά και για τους νικητές των επί μέρους κατηγοριών, προβλέπονται ασημένια έπαθλα πιστά αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων από το Μουσείο Μπενάκη.


Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ


Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει συμβολικά από τη θαλάσσια περιοχή του Ναού του Ποσειδώνα, όπου και ο τερματισμός μετά τη διαδρομή των 600 ν.μ..

Καλή επιτυχία



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !